Més de 700 jóvens participen en un 'laboratori d'idees' sobre ocupació juvenil

L'encontre Universitat Pime es va celebrar els dies huit i nou de febrer en el Palau de Congressos de Toledo

Orientació Centro Estatal
Conferència

L'encontre Universitat Pime es va celebrar els dies huit i nou de febrer en el Palau de Congressos de Toledo. L'esdeveniment, organitzat per SEPE i Fundae, ha comptat amb la participació de més de 700 persones jóvens, orientadors, educadors, tècnics d'ocupació, tecnòlegs i empresaris.

Durant estes jornades s'ha tingut oportunitat de conéixer directament el que més de 30 entitats expositores i conferenciants oferixen en formació i ocupabilitat, amb consells en la cerca d'ocupació i oportunitats laborals directes, especialment en l'àmbit digital.

A través de panells, espais temàtics, tallers i ponències es va dur a terme un autèntic laboratori d'idees, de propostes i iniciatives sobre ocupació, ocupabilitat i digitalització.

Així, des de l'espai “Ocupabilitat”, es va donar a conéixer tant el programa de Garantia Juvenil com el seu espai web i especialment el seu nou buscador d'ofertes d'ocupació i formació.

També es van presentar els recursos per a l'ocupabilitat i l'ocupació que aporta el tercer sector, en esta ocasió amb la participació de Creu Roja, Inserix Ocupació, l'entitat de Fundació ONCE per a l'ocupació i la formació de persones amb discapacitat.

La Universitat de Castella-la Manxa i els tècnics del Servici d'Ocupació Pública de Castella-la Manxa (SEPECAM) també van participar en este debat.

Les persones jóvens també han pogut conéixer programes d'ocupació sobre digitalització a través de la Cambra de comerç de Toledo, Pla Internacional o la pròpia Oficina Virtual d'Ocupació de SEPECAM.

Finalment, es van presentar les noves Beques de mobilitat ICEX “VIVES”, amb l'objectiu d'incorporar el talent jove de les persones jóvens de cicles formatius i professionals.

L'espai “Digitalització”, va començar amb tallers pràctics com: “optimitzar el perfil en LinkedIn”, aprenentatge virtual “Gaming”, Disseny de CV o cerca d'ocupació a través de les xarxes socials.

Clau va ser mostrar les necessitats en ocupabilitat digital, amb la participació activa d'empreses com a IBM Espanya, Immune Technology Institute, Kirleo, INCYDE.

Finalment, FUNDAE i la Direcció general de Formació per a l'Ocupació Castella-la Manxa van centrar la seua participació en els recursos actuals formatius en digitalització, així com en les noves habilitats/habilitats professionals i d'ocupabilitat que està demandant el mercat de treball.

En l'espai “Noves professions”, va destacar la implicació directa de les empreses, exposant les noves necessitats professionals des de sectors estratègics com l'industrial, aeronàutic, el tecnològic o des de la construcció.

També es van realitzar tallers sobre emprenedoria digital, ocupabilitat digital i talent jove.