El SEPE participa en el simposi internacional sobre treball domèstic i cures

L'encontre, que se celebra fins al 2 de març a Cartagena d'Índies baix el títol “Invertir en Cures Per a Fer del Treball Domèstic un Treball Decent".

Ajudes Centro Estatal
recurs

L'encontre, que se celebra fins al 2 de març a Cartagena d'Índies baix el títol “Invertir en Cures Per a Fer del Treball Domèstic un Treball Decent”, busca dissenyar polítiques que promoguen inversions en l'economia de la cura i permeten oferir oportunitats d'ocupació decent a les treballadores i els treballadors domèstics.

El Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) està representat pel seu director general, Gerardo Gutiérrez Ardoy, qui ha centrat la seua intervenció en les mesures de protecció per desocupació de les treballadores i treballadors domèstics actuades pel SEPE a Espanya, i que inclouen itineraris de formació o requalificació professional com una bona pràctica.

La participació del SEPE està emmarcada en l'àmbit de la Professionalització del Treball Domèstic i Treballs de Cura, que té com a objectius principals:

  • Remarcar la importància de la formació professional i de l'acreditació de competències en l'àrea de la cura, de manera que es puguen promoure la inserció laboral i el treball decent.
  • Presentació del pròxim contingut de OIT sobre treball de cures i formació professional.
  • Identificació dels avanços, bones pràctiques i innovacions en línia amb el full de ruta per a Iberoamèrica, proposta per OIT.

Este simposi té lloc en el marc d'un Acord de Col·laboració entre la OIT i el Ministeri de Treball i Economia Social d'Espanya, amb la col·laboració de l'Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i el Centre Internacional de Formació de la OIT. Al mateix contribuiran també la Secretària General Iberoamericana (SEGIB) i l'Organització Iberoamericana de Seguretat Social (OISS).

En este enllaç pots seguir les ponències del simposi: https://www.ilo.org/americas/eventos-y-reuniones/WCMS_868511/lang--es/index.htm