Els Serveis Centrals s'inauguren com a Punt Violeta

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), en el seu compromís contra la violència de gènere va celebrar el passat 12 de març la inauguració dels Punts Violeta instal·lats en les Oficines d'Ocupació i Prestacions de la Comunitat de Madrid, de l'Adreça Provincial de Madrid i dels Serveis Centrals del nostre Organisme.

Punto Violeta Portada

En l'acte van intervenir Francisco Martín Aguirre, delegat del Govern en la Comunitat de Madrid, i Gerardo Gutiérrez Ardoy, director general del SEPE, qui va clausurar el mateix. 

Es va explicar igualment amb la presència de Pilar Trinidad Núñez, subdelegada del Govern, i de part de l'equip directiu del SEPE, amb Aurora Diz Monjo, sotsdirectora general de Recursos i Organització, María Antonia Agut Riaza, sotsdirectora general de Relacions Institucionals i Assistència Jurídica i Ricardo Cuesta García, director provincial de Madrid. 

El SEPE s'involucra en la lluita contra la violència de gènere, un problema estructural que requereix d'un compromís ferm del conjunt d'administracions i de tota la societat, adherint-se a aquesta xarxa de Punts Violeta. 

 

Què és un Punt Violeta? 

Un punt violeta és un lloc segur/segur per a les víctimes de violència masclista en el qual seran ateses, recolzades i acompanyades. En aquests punts coneixen els serveis d'ajuda per a les víctimes de violència masclista. 

Es pot saber quan un lloc és punt violeta mirant si en la porta hi ha un adhesiu amb un distintiu rodó violeta com aquest: 

 

 

El punt violeta és un instrument promogut pel Ministeri d'Igualtat per implicar a tota la societat en la lluita contra la violència de gènere i la violència masclista i estendre, de forma massiva, la informació necessària per saber com actuar davant un cas de violència contra les dones. 

Aquesta eina forma part del catàleg de mesures urgents del Pla de Millora i Modernització impulsat per diferents ministeris del Govern d'Espanya en el context d'alarma masclista dels últims mesos i suposa un canvi d'enfocament en les polítiques públiques d'atenció a les víctimes, situant la violència masclista com un problema estructural que requereix de la implicació del conjunt de la societat per acabar amb ella. 

 

Objectius 

  • Implicar a tota la societat en la lluita contra la violència de gènere. 
  • Apropar els serveis integrals a les víctimes a través del seu entorn. 
  • Facilitar información sobre cómo actuar ante un caso de violencia de género a establecimientos, entidades, empresas, organismos públicos. 

 

Eines del Punt Violeta 

El Punt Violeta (Punt Violeta - Delegació del Govern contra la Violència de Gènere), posa a disposició eines que permeten donar una atenció integral a l'espai públic: 

Guia Punt Violeta per actuar enfront de la Violència Masclista: una guia amb informació sobre com actuar davant un cas de violència masclista del teu entorn, així com amb recursos per a les pròpies víctimes. També inclou informació sobre què és la violència masclista, les seves diferents manifestacions, i com detectar-la. 

Materials per a establiments, entitats, empreses, organismes públics: cartells i adhesius amb un codi *QR vinculat a la Guia Punt Violeta per actuar enfront de la Violència Masclista, que tenen com a objectiu assenyalar que aquest espai és un lloc segur/segur per a les víctimes, on poden rebre informació i acompanyament si ho necessiten. 

Distintius per identificar a persones implicades en la lluita contra la violència masclista: qualsevol persona que ho utilitzi representarà una porta d'accés per a les dones víctimes als recursos que aquestes necessitin. 

 

Accedeix a la guia completa a través del següent link: Guia Punt Violeta