Els Servicis Centrals s'inauguren com a Punt Violeta

El Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), en el seu compromís contra la violència de gènere va celebrar el passat 12 de març la inauguració dels Punts Violeta instal·lats en les Oficines d'Ocupació i Prestacions de la Comunitat de Madrid, de la Direcció Provincial de Madrid i dels Servicis Centrals del nostre Organisme.

Punto Violeta Portada

En l'acte van intervendre Francisco Martín Aguirre, delegat del Govern en la Comunitat de Madrid, i Gerardo Gutiérrez Ardoy, director general del SEPE, qui va clausurar el mateix. 

Es va explicar igualment amb la presència de Pilar Trinidad Núñez, subdelegada del Govern, i de part de l'equip directiu del SEPE, amb Aurora Diz Monjo, subdirectora general de Recursos i Organització, María Antonia Agut *Riaza, subdirectora general de Relacions Institucionals i Assistència Jurídica i Ricardo Cuesta García, director provincial de Madrid. 

El SEPE s'involucra en la lluita contra la violència de gènere, un problema estructural que requerix d'un compromís ferm del conjunt d'administracions i de tota la societat, adherint-se a esta xarxa de Punts Violeta. 

 

Què és un Punt Violeta? 

Un punt violeta és un lloc segur per a les víctimes de violència masclista en el qual seran ateses, recolzades i acompanyades. En estos punts coneixen els servicis d'ajuda per a les víctimes de violència masclista. 

Es pot saber quan un lloc és punt violeta mirant si en la porta hi ha un adhesiu amb un distintiu redó violeta com este: 

 

 

El punt violeta és un instrument promogut pel Ministeri d'Igualtat per a implicar a tota la societat en la lluita contra la violència de gènere i la violència masclista i estendre, de forma massiva, la informació necessària per a saber com actuar davant un cas de violència contra les dones. 

Esta ferramenta forma part del catàleg de mesures urgents del Pla de Millora i Modernització impulsat per diferents ministeris del Govern d'Espanya en el context d'alarma masclista dels últims mesos i suposa un canvi d'enfocament en les polítiques públiques d'atenció a les víctimes, situant la violència masclista com un problema estructural que requerix de la implicació del conjunt de la societat per a acabar amb ella. 

 

Objectius 

  • Implicar a tota la societat en la lluita contra la violència de gènere. 
  • Acostar els servicis integrals a les víctimes a través del seu entorn. 
  • Facilitar información sobre cómo actuar ante un caso de violencia de género a establecimientos, entidades, empresas, organismos públicos. 

 

Ferramentes del Punt Violeta 

El Punt Violeta (Punt Violeta - Delegació del Govern contra la Violència de Gènere), posa a disposició ferramentes que permeten donar una atenció integral en l'espai públic: 

Guia Punt Violeta per a actuar enfront de la Violència Masclista: una guia amb informació sobre com actuar davant un cas de violència masclista del teu entorn, així com amb recursos per a les pròpies víctimes. També inclou informació sobre què és la violència masclista, les seues diferents manifestacions, i com detectar-la. 

Materials per a establiments, entitats, empreses, organismes públics: cartells i adhesius amb un codi QR vinculat a la Guia Punt Violeta per a actuar enfront de la Violència Masclista, que tenen com a objectiu assenyalar que eixe espai és un lloc segur per a les víctimes, on poden rebre informació i acompanyament si ho necessiten. 

Distintius per a identificar a persones implicades en la lluita contra la violència masclista: qualsevol persona que ho utilitze representarà una porta d'accés per a les dones víctimes als recursos que estes necessiten. 

 

Accedix a la guia completa a través del següent link: Guia Punt Violeta