Impuls a l'activació laboral en el Congrés Internacional de Dret de la Discapacitat

Barcelona acull el IV Congrés Nacional i I Congrés Internacional de Dret de la Discapacitat amb l'objectiu principal de possibilitar l'activació laboral i la protecció social de les persones amb discapacitat.

Igualtat Centro Estatal
Conferència

Barcelona acull el IV Congrés Nacional i I Congrés Internacional de Dret de la Discapacitat amb l'objectiu principal de possibilitar l'activació laboral i la protecció social de les persones amb discapacitat.

El sorgiment d'un nou sector del Dret permet, actualment, fer referència a el Dret de la Discapacitat com a branca autònoma de l'Ordenament Jurídic plenament consolidada.

L'enfocament *holístico i transversal que la discapacitat té en tots els àmbits (social, sanitari, tecnològic, polític, …) també es contempla en l'àmbit jurídic, sent el Congrés, com en altres edicions, una oportunitat per a l'encontre d'expertes i experts de primer nivell en totes les àrees.

Participació del SEPE i tendències en l'ocupació

El Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) a través de la ponència del seu director general, Gerardo Gutiérrez Ardoy, ha presentat una anàlisi de les dades que evidencien la situació i les tendències de l'ocupació de les persones amb discapacitat a Espanya.

Objectius de l'Encontre

Entre els objectius de l'IV Congrés Nacional i I Congrés Internacional, destaquen:

  • Constituir un espai de debat per a abordar els temes d'actualitat en relació al dret al treball i a la protecció social de les persones amb discapacitat.
  • Constituir xarxes de col·laboració entre els diferents operadors jurídics per a seguir avançant en el dret de la discapacitat com a branca del Dret i especialment al dret al treball de les persones amb discapacitat.
  • Mostrar les investigacions jurídiques més rellevants i més recents en el dret al treball de les persones amb discapacitat, a través de ponències i comunicacions.
  • Implicar a les entitats del moviment associatiu de la discapacitat i del tercer sector en la construcció d'esta branca del Dret.

Encontre d'especialistes, càrrecs públics, professionals i docents

Les tres jornades previstes, que finalitzaran demà 17 de febrer, estan obertes a la participació de totes les persones vinculades amb el Dret de la Discapacitat, explicant, entre unes altres, amb ponències d'especialistes de l'àmbit jurídic i social en esta matèria, professionals del sector i docents.